Svanemerket – Hoppekids Barnesenger

Vi er stolte av å kunne tilby svanemerkede barnesenger fra Hoppekids. Hoppekids er en produsent av barnemøbler som har sett hvor viktig det er å ikke bare produsere fantastiske møbler, men også ta vare på jordkloden mens man gjør det! Som en konsekvens av dette har de valgt å bli sertifisert etter de strenge kravene til miljømerket Svanen, og vi i KidsParadise.no er stolte av å være mangeårig forhandler av disse flotte møblene. Alle XXL og Basic senger er Svanemerket, i tillegg til en rekke andre møbler.

Kjøper du Svanemerkede møbler fra Hoppekids tar du et miljøvennlig valg!

 Hoppekids skriver:

“Svanemerket er din garanti for at hele produktets livssyklus blir tatt hensyn til når det gjelder sikkerhet, helse og miljø. Svanemerkede møbler må oppfylle en rekke krav til holdbarhet, styrke og stabilitet. For jo lenger et møbel varer, jo mindre miljø- og klimabelastning vil det møbelet medføre. Alle møbler er sikkerhet og holdbarhet testet ved et uavhengig testinstitutt. Det er også satt strenge krav til miljørettet helsevern. Våre Svanemerket senger er laget av FSC-sertifisert trevirke kommer fra skoger som forvaltes på en bærekraftig måte etter strenge prinsipper. For eksempel har man ikke mulighet for å kutte ned mer skog enn det blir plantet. Alle overflater er behandlet utelukkende med miljøvennlig, vannbasert lakk. Kravene til Svanemerket vil bli gradvis styrket, slik at bare de beste produktene for å opprettholde sertifisering. Det er Miljømerking Danmark, som stadig sjekker at gjeldende krav er oppfylt.”

Du kjenner sannsynligvis Svanemerket fra vaskepulver, krem eller toalettpapir. Faktisk kan dine barnemøbler også være Svanemerket, men hva er Svanemerket nøyaktig og hva betyr det for deg og dine barn?

Svanemerket står for strenge miljømessige og kjemiske krav

Svanen er et miljømerke som bare finnes på non-food varer, og som sikrer at hele produktets reise fra råvarer til produksjon, bruk, avhending og resirkulering av materialer er inkludert i vurderingen når kravene til miljømerkede produkter blir bestemt. Produktene lever blant annet opp til strenge kjemiske krav – Det er både bra for dine og dine barns helse, for de som lager produkter og for miljøet.

Kravene blir stadig oppdatert og strammet inn slik at du som forbruker alltid kan være sikker på at svanemerkede produkter er miljømessig bærekraftig – og bedre for både miljø og helse.

Treet i møbler med Svanemerket må komme fra beviselig lovlig felte trær, og opprinnelsen til treet må kunne spores. En stor andel av treet må komme fra sertifisert, bærekraftig skogbruk. I tillegg må møblene ikke inneholde kjemikalier som ftalater, tungmetaller, såkalte bromerte flammehemmere eller fluorstoffer som kan forårsake hormonforstyrrelser. Det må heller ikke være kreftfremkallende stoffer i lim og maling.

Det er strenge krav til overflatedampning fordi det er viktig for inneklimaet og for de som bruker møblene.

Svanemerket stiller også krav til møbelens holdbarhet, da størstedelen av miljøbelastningen skjer i produksjonen, og jo lengre møblene holder, desto færre møbler er det nødvendig å produsere. Svanemerket på møbler er derfor også et klart kvalitetsstempel i forhold til holdbarheten og resirkulerbarheten av møblene.

“Svanemerkede barnemøbler møter strenge miljø-, helse- og kvalitetskrav. Og møblene er testet i henhold til internasjonale testmetoder når det gjelder styrke, sikkerhet og stabilitet. Dette betyr at du vil ha en langvarig møbel som er trygg for barnet ditt å sove og leke i – og at barnet ditt ikke vil bli utsatt for unødvendige stoffer ved innånding eller nær kontakt med møblene “
– Heidi Bugge, Miljøekspert, Miljømerking Danmark Heidi Bugge

 

Hva betyr det for deg og dine barn?

Svanemerket på barnas møbler betyr at du bidrar til å sikre bevaring av skoger i verden. Dette betyr å ta ansvar og tenke på hvilke kjemikalier som skal holdes ut av naturen og ute av hjemmet ditt. Det betyr at du vil spare på de få ressursene vi har.

Dette betyr at du kan være sikker på at møblene er produsert med ansvarlighet og med et øye for fremtiden.
Svanemerker på dine møbler betyr også at du kan være trygg på at barnas helse ikke er i fare når de bruker møblene i det daglige. Det spiller ingen rolle om barna bestemmer seg for å “smake” på møblene, da det ikke blir avgitt farlige stoffer fra overflaten i forbindelse med berøring eller bruk.

Med andre ord, med Svanemerket er du garantert langsiktig kvalitet og hensyn til miljøet, for deg, for dine barn og for fremtiden.

 

Artikkelen er skrevet i samarbeid med Miljømerking Danmark.

Svanemerket diplom hoppekids

Se etter miljømerket Svanen i nettbutikken. Lykke til med en spennende – og miljøvennlig – shopping!

Prisgaranti

Billigste i markedet

5 års garanti

Det er en Forsikring

Rask levering

Garantert uten grunn

Unikt design

Bra kvalitetsprodukt

© Kidsparadise 2019 All rights Reserved